Pančevo

Promocija ekoloških potrošačkih manira!

pancevo | 15 Novembar, 2008 23:44

Na dan grada, 8. novembra, Unija srednjoškolskih učeničkih parlamenata Pančeva, zajedno sa Srednjoškolskim ekološkim centrom (SEC), a pod pokroviteljstvom Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin” i grada Pančeva, organizovala je akciju deljenja platnenih eko-torbi građanima na dva punkta u centru grada. Jedan je bio na Zelenoj pijaci, gde su Pančevci, pored torbi, dobijali i primerak oktobarskog broja lokalnog magazina „LJuick look”.

Tom prilikom učenici su delili građanima aeroflajere, atraktivan letak s važnim informacijama o pančevačkom aerozagađenju, koje su izradili Omladinski motivacioni centar i Unija, sredstvima iz gradskog budžeta. Flajer postavlja ključna pitanja: „Šta radi naš grad?” i „Šta znaš o vazduhu u Pančevu?”, i obaveštava o otrovnim jedinjenjima i njihovom nepovoljnom, često kobnom uticaju na zdravlje Pančevaca. Na aeroflajeru se nalazi i sedam izvoda iz gradskog Pravilnika o epizodnom zagađenju, koji govore o upotrebi sirena za obaveštavanje i uzbunjivanje u situacijama kada su vrednosti opasnih i zagađujućih materija daleko iznad dozvoljenih granica.

Pored deljenja materijala građanima, u parku smo postavili table koje je napravio SEC. Na njima se nalaze poruke kao što je, na primer, „Ako je vašem psu hića, ne svraćajte do parkića” – objasnio je Dušan Relja, aktivista SEC-a.

Powered by blog.co.yu - Design by BalearWeb