Pančevo

Uspeh naših atletičara

pancevo | 02 Novembar, 2008 15:54

Članovi Atletskog kluba Dinamo ostvarili su odlične rezultate na međunarodnim nadmetanjima u Bugarskoj. Predvođeni svojim trenerom LJupčom Cvetkoskim, naši sugrađani su prošlog vikenda učestvovali na dve trke i oba puta su bili veoma uspešni.

Najpre su se mladi atletičari i atletičarke Dinama nadmetali na uličnoj trci u Velikom Trnovu. U trci na 400 metara Zorana Barjaktarević je osvojila zlatnu medalju, dok je Kristina Pavlov druga stigla na cilj. U nadmetanju na 800 metara najsjajnije odličje zaslužio je Damjan Šulja.

Već 26. oktobra Pančevci su bili na novom, velikom iskušenju. Takmičili su se na krosu u Lukovitu, na kome su učestvovali i atletičari iz svih balkanskih zemalja. Atletičarima Dinama u tako jakoj konkurenciji pripalo je pet medalja. U trci na 800 metara najvredniji trofej je zaslužila Tamara Polić, dok se Jelena Novković okitila srebrnim odličjem. U nadmetanju na 1.000 metara trijumfovao je Damjan Šulja, a u ženskoj konkurenciji Kristina Pavlov i Zorana Barjaktarević osvojile su srebrnu odnosno bronzanu medalju. Kod juniora Filip Vlajić je prvog dana takmičenja zauzeo peto, a drugog dana šesto mesto.

Uspeh AK-a Dinamo u Bugarskoj bio bi još veći da se Kristina Đaković, verovatno jedna od najboljih atletičarki ovog kluba, nije povredila na uličnoj trci u Velikom Trnovu, pa nije mogla da nastupi na krosu u Lukovitu.

Powered by blog.co.yu - Design by BalearWeb